GASTBLOG: de nieuwbouwwoning van @huizedop

Een nieuwbouwwoning kopen is een hoop werk. Judith van @huizedop kocht afgelopen jaar hun droom nieuwbouwwoning. Vandaag krijgen ze de sleutel en kan het grote klussen beginnen. Benieuwd hoe het proces is verlopen? Je leest het hieronder!

Hi, hi,

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen!

In dit tweede blog neem ik jullie mee in het avontuur van ons nieuwe huis.

Hoe het allemaal begon

Eigenlijk zaten we prima in onze tussenwoning waar we elke centimeter aan hadden verbouwd in de loop der jaren, maar toch….. als we ooit de kans kregen op een mooi nieuwbouwhuis met een tuin op het zuiden en een oprit, dan zou dat toch wel heel tof zijn.

En ja hoor, die kans diende zich aan. In maart 2016 zou er een informatie-avond zijn over een nieuwbouwplan in ons dorp. Mijn buik zei, Juud, je moet erheen. Nu vaar ik blind op mijn intuïtie, dus ik ging! Mike moest die avond tennissen, of ie mee moest naar de info-avond? Nee joh, ik ga wel ff alleen. Op de fiets erheen flitste door m’n hoofd, moet ik niet gewoon omdraaien naar huis? Maar nee! Ik fietste door! En op die schets zag ik waar m’n buik me heen stuurde. Dat plekje met vrij uitzicht achter, tuin op het zuiden, een oprit met garage en als klap op de vuurpijl, 3 koeien en een paard in de voortuin. En dat laatste deed het hem! Ik was verkocht, nu Mike nog ;).

Het plan, de schets en het paard in de voortuin

 

Ik ben behoorlijk impulsief (!), positief ingesteld en als het in m’n hoofd zit, dan zit het niet in m’n …. Mike is daar iets anders in, dus er volgden vele gesprekken. Alle scenario’s passeerden de revue en uiteindelijk zagen we het helemaal zitten. Let’s do this!

Het inloten van de nieuwbouwwoning

En toen kwam in mei de verkoopbrochure, met de prijzen van de nieuwbouwwoning. Oef, die vielen zwaar tegen….. Echt zo’n gevalletje, knoop in je maag met een baksteen erbij. Ik zag m’n droom in rook op gaan, dit zou te gek worden. Dat moeten we niet doen, toch???? Ja, doei! We geven niet zomaar op. Dus weer naar de bank, rekenen tot we erbij neervielen. Elke euro wilde ik snappen (ja, ik hou van cijfertjes). Nadenken, weer terug naar de bank, andere constructie, wat is het einddoel, wat zijn de maandlasten, het kwam weer dichtbij, gaan we het doen????? Echt??? Zeker???? BAM! We gaan het doen!

Maar ja… dan moet je nog ingeloot worden. Weer die spanning!!! Maar toen, 2 weken na de inschrijving belde de makelaar. We hadden onze nummer 1 gekregen. Are you f*cking kidding me??!?!?!?! Waar is de champagne!?!?!?

Na de champagne gelijk de makelaar gebeld om ons huis in de verkoop te gooien. We wilden geen enkel risico lopen dat we met 2 huizen zouden blijven zitten. Dat liep voorspoedig! Binnen 8 weken was ie verkocht. En goed verkocht, dus ik sprak mijn veto op een gashaard meteen uit . In de pocket!
Ook een huurhuis vinden lukte uiteindelijk na een oproep op Facebook. Lang leve social media .


En dan is het januari 2017, de bouw gaat beginnen! De oplevering staat in eerste instantie gepland voor september/oktober, maar wat gaan ze hard. Als je een week niet geweest bent, schrik je gewoon wat er allemaal is gebeurd.

Eind februari zat het dak erop en toen dachten wel al, dat wordt geen september/oktober. En al snel bleek m’n intuïtie weer gelijk te hebben. Het hele plan zou tussen juni en augustus opgeleverd worden. Yeaahhhhhh!!!

Kijkje door het raam

De oplevering van de nieuwbouwwoning

Maar het werd nog beter. Op 18 mei kregen we een brief met de definitieve opleverdatum: maandag 26 juni 2017, vandaag krijgen wij de sleutels van onze nieuwbouwwoning!

Nou, dan schiet de paniek je lijf door kan ik je vertellen. Natuurlijk is het te gek dat ze eerder gaan opleveren, alleen lukt het niet helemaal om de keuken, haard en vloer naar voren te halen. Jammer, maar goed, er moet genoeg gebeuren en daar hebben we nu lekker te tijd voor. Het plan is om begin september te verhuizen.

Eindresultaat

Wat er allemaal moet gebeuren, hoe bepaalde beslissingen zijn genomen, het kleurenplan etc, gaan jullie allemaal lezen in de komende blogs. En je kunt alle ontwikkelingen (rondom onze nieuwbouwwoning) uiteraard volgen via mijn instagramaccount @huizedop.

Liefs,

Judith
@huizedop

 

Judith haar vorige blog lezen? Klik hier!

One reply on “ GASTBLOG: de nieuwbouwwoning van @huizedop ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *